• Str. Gheorghe Doja nr. 25, Târgu Mureș
 • Luni - Joi: 08:30 - 17:00 / Vineri: 08:30 - 14:30

Acțiuni și Evenimente

 

CAMPANIE IDENTIFICARE ȘI ATRAGERE IMM-URI INOVATOARE

 

 

În cadrul proiectului ,,Management de calitate si performanța în cadrul MEEMA, pentru reducerea poverii administrative și dezvoltarea imm-urilor, inovatoare”, cod MySMIS 129959/cod SIPOCA 716, se dorește elaborarea unei politici publice pentru IMM-urile inovatoare.

Pentru realizarea unei baze de date, se urmărește colectarea unor infomații realiste și autentice. Plecând de la sectoarele/domeniile de activitate în care activează companiile dumneavoastră, vă invităm să accesați următorul link https://forms.gle/8hfShUFe5UMAWkeC7, ocazie cu care putem afla „Cât de inovatoare sunt IMM-urile româneşti?”

Scopul prezentului chestionar este de a coopta IMM-urile existente într-o bază unică de date inițiativă de către Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului prin proiectul sus-amintit, iar rezultatele colectate vor fi prelucrate de către experții din cadrul proiectului și vor constitui fundamentul politiicii publice de susţinere a dezvoltării IMM-urilor inovatoare din România.

Persoană de contact
Responsabil informare și publicitate
SPIRU Ștefania Paula
e-mail: stefania.spiru@mat.gov.ro

 

 

 

Maratonul Vaccinării “Mureșul se Vaccinează”

Între 14-16 mai, orice persoană nevaccinată cu vârsta de peste 16 ani și carte de identitate valabilă se poate vaccina fără programare în cadrul Maratonului găzduit de Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș.

Alături de Instituția Prefectului- Județul Mureș buna desfășurare a Maratonului Vaccinării este asigurată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, unitățile sanitare mureșene, asociațiile studențești din cadrul UMFST și primăriile din județul Mureș, cu sprijinul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

 

 

ANUNȚ CONSULTARE SOCIETĂȚI DE CONSULTANȚĂ 8 OCTOMBRIE 2019

 

INVESTEȘTE PENTRU VIITOR!

Vă invităm la un workshop dedicat mediului de afaceri din Mureș!

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București (BVB) vă invită la workshop-ul Investește pentru viitor!.

Data: 17 octombrie, ora 09:00

Locația: Hotel Privo

Investește pentru viitor!” vine în întâmpinarea mediului de afaceri și a antreprenorilor, cu scopul de a propune utilizarea pârghiilor și mecansimelor bursiere dedicate dezvoltării afacerilor acestora.

În cadrul workshop-ului, participanții vor afla oportunitățile pe care piața de capital românească le oferă societăților care au proiecte de dezvoltare, direct de la antreprenori care și-au finanțat dezvoltarea companiilor prin intermediul pieței de capital, precum și de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și de la Bursa de Valori București. Vor fi alături de noi și intermediari financiari, care au realizat cu succes operațiuni de finanțare prin care antreprenorii au atras resursele financiare necesare punerii în practică a proiectelor de dezvoltare a afacerii acestora.

Agenda

09:00 – 09:30 – Welcome coffee

09:30 – 10:15 – Cuvânt de deschidere

 • Sorin Naș, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
 • Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București

10:15 – 10:30 – Made in Romania – Programul BVB pentru identificarea și susținerea viitoarelor motoare de creștere ale economiei românești

 • Ștefan Musgociu, Specialist Dezvoltare și Marketing, Bursa de Valori București

10:30 – 11:45 – De ce am ales Bursa de Valori București

 • Moderator: Ileana Botez, Șef Departament Listări, Bursa de Valori București
 • Gabor Molnar, Director General și acționar AAGES (AAG) – companie listată pe Piața Principală
 • Cosmin Mălureanu, Director General, Ascendia (ASC) – primul dezvoltator de software educațional listat la BVB
 • Virgil Zahan, Director General, SSIF Goldring

11:45 – 12:00 – Concluzii

 • Sorin Naș, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
 • Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București

12:00 -13:00 – Business lunch

13:00 – 14:00 – Întâlniri 1 la 1

Pentru aceste întâlniri, vă rugăm să vă rezervați un loc printr-un email trimis la adresa antreprenori@bvb.ro cu textul “Întâlnire la Tg Mureș”.

În aceeași zi, Bursa de Valori București va organiza la Tg Mureș, seminarul educaționat gratuit Fluent în Finanțe”, destinat persoanelor fizice care sunt interesate să cunoască mai bine modul în care se pot realiza investițiile pe piața de capital românească.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre seminarul “Fluent în Finanțe”, vă rugăm să accesați www.bvb.ro/fluentinfinante .

Participarea la ambele evenimente este GRATUITĂ.

 • Pentru o bună organizare a workshop-ului “Investește pentru viitor!”,vă rugăm să vă înscrieți utilizând formularul existent pe site-ul bvb.ro/workshop sau să trimiteți un email pe adresa antreprenori@bvb.ro cu textul “Participare workshop la Tg Mureș” .
 • Dacă doriți să participați la seminarul ”Fluent în Finante”, vă rugăm să ne trimiteți un email pe adresa fluentinfinance@bvb.ro cu textul “Participare seminar educațional la Tg Mureș”

Pentru a afla mai multe despre oportunitățile și beneficiile pe care Bursa de Valori București le pune la dispoziția mediului de afaceri și investitorilor vizitați: www.bvbleague.ro și www.fluentinfinante.ro, ambele site-uri fiind dezvoltate de Bursa de Valori București (www.bvb.ro).

 

 

 

 Ziua Antreprenorului – 30 septembrie 2019

 

 

 

ANUNT LANSARE INSCRIERI PROGRAMUL MESTESUG ARTIZANAT 2019

Incepand cu data de 24 septembrie 2019, ora 10.00, va deveni activă, site-urile www.aippimm.ro si www.imm.gov.ro, aplicatia de inscriere in cadrul Programului naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului 2019.

Programul urmăreşte, prin organizarea unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2019, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii şi conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone prin:

a) câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii;

b) stimularea cererii interne de servicii şi produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală;

c) creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia;

d) îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii;

e) dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale;

f) promovarea serviciilor şi produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă.

Pentru a studia procedura de implementare a programului CLICK AICI!

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri va avea loc in incinta Muzeului Bran din comuna Bran, judetul Brasov, in perioada 27 – 29 septembrie 2019!

PENTRU ÎNSCRIERE ÎN CADRUL PROGRAMULUI CLICK PE URMĂTORUL LINK: https://programenationale2019.aippimm.ro/

 

 

 

 

Firmă belgiană intenționează să realizeze o investiție în România, motiv pentru care este interesată să identifice companii în căutare de investitori/capital. Aceste companii trebuie să aibe istoric de activitate, iar domeniul în care activează trebuie să fie IT- Programare de mașini / roboți.

 

 

 

 

Firmă americană dorește să importe jucării, sub marcă privată, din România.

 

 

 

 

Eveniment economic OMAN- Al doilea Summit Economic Oman în perioada 21-23 octombrie 2019 la Centru de Expoziții și Convenții Oman cu tema ” Oman- Hub diversificat pentru logistică și industrie”. prima zi se alocă  prezentărilor făcute  de către reprezentanții fiecărei zone libere și industriale din Sultanatul Oman, de investitori locali și internaționali, de directori ai principalelor ramuri ale industriei , ale posibililor investitori , finanțatori și directori din sectoare precum  Bancar, investiții, logistică, producție, agricultură și pescuit, minerit , turism, legislație și tehnologie. A doua zi va fi dedicată sesiunilor B2B iar a treia zi va fi dedicată vizitării zonelor libere. Se poate furniza o listă cu domeniile de investiții ale fiecărei zone libere, acestea fiind Sohar, Al Duqm, Al Mazunah și Salalah.

 

 

 

 

 

Programul   FINTEC LAB INCUBATION în Republica COREEA adresat Start-Up-urilor din domeniul tehnologiei finaciare care opereză activ și care generează venituri pe piețele autohtone și companiilor cu planuri ambițioase de extindere pe piața asiatică.

 

 

0265 311 660