• Str. Gheorghe Doja nr. 25, Târgu Mureș
  • Luni - Joi: 08:30 - 17:00 / Vineri: 08:30 - 14:30

Programe și strategii nationale

 

StartUpNation – ediția a treia

 

Femeia Antreprenor 2022

 

 

                                            Comunicat Granturi Capital de Lucru- M2

 

              Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a obținut toate avizele aferente finanțării Măsurii 2 şi va debloca a treia tranşă de plăți din această schemă de ajutor de stat din fonduri UE, în valoare de 241 de milioane de euro. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a semnat ieri ordinul privind procedura care deblochează plățile, care a apărut seara trecută în Monitorul Oficial.

             A.I.M.M.A.I.P.E. Târgu Mures a transmis  Notificările de admitere până la numărul RUE 15622 și Notificările de Respingere până  la RUE 17000.

          Atenționăm beneficiarii să semneze în timp util contractele de finanțare. Reamintim că Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” prevede la art. 6.8, alineatul (1) ” Pentru aplicanții acceptați în urma verificărilor administrative și de eligibilitate în limita bugetului alocat măsurii, aplicația informatică va genera contract de finanțare (anexa nr. 2) care se va regăsi în front office și va trimite pe adresa de corespondență un mesaj de atenționare în acest sens. Aplicanții vor intra în aplicație, vor descărca contractul de finanțare, îl vor semna cu semnătură electronică și îl vor reîncărca semnat în aplicație în maximum 20 de zile de la primire, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2021, împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit). După semnarea acestuia de către ordonatorul terțiar de credite și reîncărcarea în aplicație a contractului semnat de ambele părți, instituția de credit parteneră selectată de către aplicant la înscriere va fi înștiințată electronic că poate face plata ajutorului financiar nerambursabil. Beneficiarii eligibili declarați admiși vor deschide conturi curente distincte pentru proiect la instituția parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea măsurii pe perioada de derulare a acesteia”.

 

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei provocate de COVID-19.

 

 ÎNCEPÂND DE JOI, 22 OCTOMBRIE, ORA 10.00 POT FI ACCESATE GRANTURILE PENTRU CAPITAL DE LUCRU

 

Procedura de implementare a măsurii “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial al Romaniei

 

 

PROCEDURA DE IMPLEMENTARE A MĂSURII 1 “MICROGRANTURI ACORDATE DIN FONDURI EXTERNE NERAMBURSABILE” 

 

PROGRAMUL FEMEIA ANTREPRENOR 2019

 

START-UP NATION 2018

 

ANUNT LANSARE INSCRIERI PROGRAMUL MESTESUG ARTIZANAT 2019

Incepand cu data de 24 septembrie 2019, ora 10.00, va deveni activă, site-urile www.aippimm.ro si www.imm.gov.ro, aplicatia de inscriere in cadrul Programului naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului 2019.

Programul urmăreşte, prin organizarea unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2019, susţinerea micilor meşteşugari în promovarea produselor proprii şi conservarea şi stimularea promovării mai largi a tradiţiilor autohtone prin: 

  1. a) câştigarea de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii; 
  2. b) stimularea cererii interne de servicii şi produse, care presupun un grad important de prelucrare manuală; 
  3. c) creşterea vizibilităţii pe piaţă atât a meşteşugarilor, cât şi a produselor şi serviciilor furnizate de aceştia; 
  4. d) îmbunătăţirea accesului meşteşugarilor la informaţii de piaţă şi facilitarea valorificării acestor informaţii; 
  5. e) dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale; 
  6. f) promovarea serviciilor şi produselor realizate apelându-se la tehnologii tradiţionale şi având o componentă de prelucrare manuală semnificativă. 

Pentru a studia procedura de implementare a programului CLICK AICI!

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri va avea loc in incinta Muzeului Bran din comuna Bran, judetul Brasov, in perioada 27 – 29 septembrie 2019!

PENTRU ÎNSCRIERE ÎN CADRUL PROGRAMULUI CLICK PE URMĂTORUL LINKhttps://programenationale2019.aippimm.ro/

 

 

Procedura de implementare a Programului UNCTAD EMPRETEC 2019

A fost publicata in Monitorul Oficial nr. 683BIS / 19.08.2019 procedura de implementare a Programului UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, aprobata prin Ordinul ministrului pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat nr. 1229 / 30.07.2019.

0265 311 660